La Muzeul de Istorie şi Arheologie din Parcul Independenţei a avut loc, ieri, la ora 15.00, vernisajul expoziţiei itinerante „Arta şi civilizaţia romană – un limbaj comun în antichitate/Roman art and civilization – a common language in antiquity”.

arta şi civilizaţia romană

Alături de workshop-ul „Politica Romei la Marea Neagră/Politics of Rome in the Black Sea”, care va are loc în aceeaşi locaţie, în perioada 26 – 28 martie, vernisajul expoziţiei reprezintă încă un rezultat al proiectului „Unitate şi diversitate în antichitatea romană”, derulat de Consiliul Judeţean Tulcea.

Expoziţia itinerantă – liantul acestui proiect – cuprinde un număr de 90 de postere realizate de către partenerii implicaţi în proiect şi prezintă aspecte ale istoriei zonei de provenienţă a acestora în perioada romană, situri reprezentative pentru acea perioadă, proiecte de cercetare şi valorificare a patrimoniului arheologic: o informaţie bogată şi variată, adunată laolaltă de o astfel de manieră în premieră internaţională. Catalogul expoziţiei, lansat tot ieri, odată cu vernisajul, adună toată documentaţia ştiinţifică şi grafică a expoziţiei.