Senatorul Belacurencu, nemulţumit de răspunsul Ministerului Mediului

Avem o lege a zilierilor de care organizaţiile de pescari nu pot beneficia

Lege a zilierilor

După cum se ştie deja, senatorul PSD de Tulcea Trifon Belacurencu i-a adresat luna trecută o interpelare fostului ministru al Mediului şi Schimbărilor Climatice, Rovana Plumb, cu privire la refuzul reprezentanţilor ANPA şi ai ARBDD de a le permite pescarilor din Organizaţia Producătorilor de Peşte din Sulina să folosească zilieri în activităţile conexe pescuitului comercial. Practic, parlamentarul social-democrat i-a solicitat ministrului de la acea vreme identificarea soluţiilor pentru ca organizaţiile de profil din domeniul pescuitului  să poată beneficia de legea în vigoare, privind posibilitatea de a angaja zilieri.

Răspunsul primit de la ministerul de resort nu a fost, însă, unul clarificator. Mai mult, senatorul Trifon Belacurencu spune că „soluţia” pe care a cerut-o nu a venit, răspunsul formulat de Ministerul Mediului creându-i impresia că trăim într-un stat în care legile, chiar şi atunci când sunt clare, sunt interpretabile.

Senatorul Belacurencu a concluzionat că, deşi legea nu prevede niciun fel de limitare, ministerul consideră că normele din lege sunt interpretabile.