Deşi pescarii au declarat mai mult peşte anul trecut, cotele de pescuit pentru 2014 vor fi mai mici

Edward Bratfanof: „În principiu, cotele de pescuit vor fi mai mici decât cele de anul trecut, din cauza condiţiilor hidrologice puţin mai vitrege decât cele de acum un an”

Cotele de pescuit

După ce, anul trecut, cota totală admisibilă pe specii de peşti şi complexuri acvatice din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării a fost stabilită la 5.741 tone de peşte, cel mai probabil, în 2014, aceasta va fi mai mică, motivul reducerii fiind regimul hidrologic scăzut. Guvernatorul RBDD a anunţat deja că studiul de evaluare a resursei piscicole din Delta Dunării a fost finalizat, pescarii urmând să cunoască în curând ce cantităţi vor avea de capturat anul acesta. În plus, şeful ARBDD a spus că, la sfârşitul anului trecut, pescarii din Rezervaţie au raportat o captură totală mai mare cu circa 300-350 de tone faţă de cea estimată.

„În principiu, cotele de pescuit vor fi mai mici decât cele de anul trecut, din cauza condiţiilor hidrologice puţin mai vitrege decât cele de acum un an”, a precizat guvernatorul Edward Bratfanof.