Din „bucuriile” sărbătorilor la români:

Chiar în seara în care ICEM a organizat un concert special de colinde pentru prieteni, nişte „binevoitori” au spart uşa principală a Casei Avramide, de unde au furat un laptop. A fost depusă o sesizare la Poliţie, dosarul fiind în cercetare în acest moment.

spargere la casa avramide

În ultimii ani, Institutul de Cercetări Eco-Muzeale (ICEM) Tulcea a devenit, în mod incontestabil, una dintre cele mai active instituţii de cultură din judeţul nostru. Prin acţiunile derulate la Muzeul de Istorie, Muzeul de Etnografie, Centrul Muzeal Eco-Turistic „Delta Dunării”, Muzeul de Artă şi Casa Avramide, nu doar adulţii, ci şi foarte mulţi copii au fost atraşi cu succes către tainele ştiinţei şi ale culturii.

Pentru a le mulţumi tuturor prietenilor care le-au fost alături în acţiunile derulate anul trecut, reprezentanţii Casei Avramide au organizat, în data de 28 decembrie, un concert de „Cântece şi colinde de alcov”. Din păcate, deşi vorbim despre un eveniment „gustat” de un anumit tip de public, acţiunea a fost umbrită de o întâmplare care nu ne face cinste. Mai exact, în cursul serii în care a avut loc concertul respectiv, Casa Avramide a fost spartă.