Goana după cele 3 milioane de euro: sute de procese, intentate de DIAP rău-platnicilor

3 milioane de euro de recuperat

În vara trecută, consilierii municipali au aprobat o Hotărâre iniţiată de primarul Constantin Hogea, privind contractarea unor servicii juridice în vederea recuperării unui debit enorm înregistrat de foarte mulţi agenţi economici din oraş către Direcţia de Întreţinere şi Administrare Patrimoniu Tulcea.

Practic, DIAP avea de recuperat, după spusele edilului şef al municipiului, în jur de trei milioane de euro de la concesionari sau cei care ocupă cu chirie spaţii administrate de această Direcţie.  Din păcate, cadrul legislativ este într-atât de „neprietenos” încât, ca şi în cazul recuperării debitelor de la asociaţiile de proprietari de către Energoterm, Dalkia sau Aquaserv, situaţia nu poate fi rezolvată decât prin instanţă.

Între timp, avocaţii angajaţi de primărie şi-au luat dosarele în primire ajungând, în acest moment, să gestioneze sute de procese pentru a recupera banii DIAP-ului. Potrivit directorului Florenţiu Constantin, până în acest moment nu s-a finalizat niciun proces.

La momentul adoptării Hotărârii cu pricina, în iulie 2013, autorităţile locale menţionaseră ca motiv pentru externalizarea serviciilor juridice faptul că un singur angajat din cadrul DIAP activa în acest departament.