Moaştele din bisericile tulcene, luate la puricat de Episcopie

Moaştele din bisericile tulcene  inventariate

Zilele acestea, la Tulcea, înaltele feţe bisericeşti de la Episcopie coordonează o amplă acţiune de inventariere a moaştelor. Această acţiune a fost demarată la ordinul Patriarhiei. La originea acestei acţiuni ce vizează verificarea elementelor ce dau autenticitate moaştelor stau tocmai evenimentele generate de controversatul caz de la mănăstirea Celic Dere. Din câte se pare, acolo pelerinii s-au rugat ani buni la nişte oase de porci şi oi.

Prin vocea consilierului cultural pr. Neculai Felix Lucian, Episcopia Tulcii dezaprobă în mod categoric modul „tendenţios şi neprofesionist” în care, pe anumite canale media, s-a prezentat cazul Mănăstirii Celic Dere.

„Acţiunea de inventariere a sfintelor moaşte nu este generată de cazul Celic Dere. Ţin să precizez faptul că Mănăstirea Celic Dere nu are şi nici nu a avut moaşte. Din păcate, pe anumite canale media, lucrurile s-au prezentat tendenţios şi neprofesionist. Din păcate s-a făcut mult rău imaginii judeţului Tulcea”, ne-a declarat oficialul Episcopiei.