Pentru a „stinge” restanţe de 2,3 milioane lei,

Energoterm trimite recuperatorii la proprietarii cu datorii mai vechi de trei ani

Energoterm, Nicuşor Bîscă trimite recuperatorii de datorii la asociațiile de proprietari

În acest an, fosta Regie de termoficare Energoterm S.A. va apela la o firmă specializată în recuperarea datoriilor în încercarea de a aduce la zi soldurile asociaţiilor de proprietari deja preluate la facturare individuală. Hotărârea privind achiziţionarea acestor servicii a fost deja aprobată de aleşii municipali, societatea Energoterm S.A. urmând să plătească un comision la fiecare recuperare.

Fosta Regie de termoficare a încheiat Convenţii de facturare individuală cu un număr de 27 de asociaţii. Una dintre problemele majore la preluare a fost, însă, neconcordanţa între soldul înregistrat la Energoterm şi cel al asociaţiei.

„Mai exact, sumele cesionate către societate nu acoperă soldul la energia termică datorată, astfel rămânând în soldul asociaţiilor de recuperat suma de 2.384.095 lei. Sumele rămase în soldul asociaţiilor sunt debite ale proprietarilor care au o vechime mai mare de trei ani iar o parte reprezintă sume ale Energotermului din care s-au achitat alţi furnizori, de către asociaţie”, a specificat directorul societăţii Energoterm S.A., Nicuşor Bîscă.