Evaziune fiscală ca-n filme: Administrator tulcean trimis în judecată pentru un prejudiciu de peste 25 milioane de euro

Procurorii DNA spun că Nicolae Stănescu ar fi disimulat, în perioada 2009 – 2010, aparenţa desfăşurării unor acte de comerţ cu firme din UE ce vizau livrări intracomunitare de produse electronice şi IT

Evaziune fiscală

Evaziunea fiscală este în floare chiar şi la Tulcea, cel puţin dacă este să ne luăm după ultima „pradă” a procurorilor din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa. Aceştia au decis trimiterea în judecată a lui Nicolae Stănescu, fost administrator al societăţii S.C. Cori Computers S.R.L. pentru un prejudiciu enorm, de aproape 26 milioane de euro. Din iulie 2012, firma în cauză a intrat în faza de radiere, fiind în proces de lichidare.

Practic, procurorii au reţinut în sarcina lui Nicolae Stănescu, asociat unic şi administrator al acestei societăţi, infracţiunea de evaziune fiscală, pe care acesta ar fi comis-o sub forma evidenţierii, în actele contabile ale firmei, a unor cheltuieli ce nu aveau la bază operaţiuni reale sau a altor operaţiuni fictive. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Tulcea.